По време на Европейския форум във Вахау, президентът Румен Радев заяви,

...
По време на Европейския форум във Вахау, президентът Румен Радев заяви,
Коментари Харесай

Радев настоява във Вахау ЕС и НАТО да гарантират сигурността на европейците

По време на Европейския конгрес във Вахау, президентът Румен Радев съобщи, че в подтекста на войната в Украйна страните от Европейски Съюз и НАТО би трябвало да подхващат всички ограничения за гарантиране на сигурността на европейските жители.

Той акцентира нуждата от взаимност и дейно съдействие в отговор на заканите за сигурността в района. Президентът Радев изрази своята убежденост, че мощна и обединена Европа е от значително значение за оправянето с настоящите провокации и за отбраната на мира и стабилността в Европа.

Също по този начин, президентът акцентира, че недопускането на България и Румъния в Шенгенската зона няма да направи Европа по-силна и сигурна. Той акцентира значимостта на присъединението на двете страни към Шенген, като страни от първа линия на европейската граница, за ефикасното реформиране на Шенгенската система и взаимните старания с другите страни членки.

" Напълно разбираме, че Шенген е сензитивна тематика за австрийското общество и не съм тук да лобирам, а с цел да заявя, че България пази по най-хубавия вероятен метод границата от 300 км., която се явява външната на Европейски Съюз ", уточни президентът. Той означи, че страната ни е финансирала с национални средства отбраната на границата, като е мобилизиран забележителен човешки запас, в това число военнослужещи, да охраняват границата в труднодостъпните терени. За предходната година миграционният напън е повишен 4 пъти, само че страната ни регистрира съществено понижаване на броя на излезлите от страната мигранти.

Президентът Радев изрази признателност на Австрия за поддръжката в битката с незаконния трафик и защитата на границата.

Канцлерът на Австрия, Карл Нехамер, също изрази мощната си поддръжка за България и съобщи, че Европейският съюз е позволил огромна неточност, като остави България да се оправя сама с защитата на външната граница с Турция. Нехамер акцентира нуждата от по-силна поддръжка за България в битката против незаконната миграция, защото страната е на първа линия в тази битка.
 Румен Радев угрижен от
Румен Радев угрижен от " сериозния проблем " на Русия

Заради " въвлечени и евентуални военни дейности на територията на Русия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР